Kendime İyi Bak Etkinliği

Gençliğin ruh sağlığını korumak, psikolojik dayanıklılık ve iyilik halini güçlendirmek için kurumlar arası işbirliğini sağlamak üzere 2018 yılında Sağlık Bakanlığınca başlatılan gençlik ruh sağlığı çalışmaları ilgili kurumların işbirliğinde yürütülmektedir. 2022 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte başlatılan KYGM yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin psikolojik iyilik halini destekleme çalışmaları kapsamında 81 ilde faaliyetlere başlanmıştır.

İl intiharı önleme kurulları gençlik özel gündemi ile toplanmış, il eylem kararları alınmış ve yurt personelinin gence yaklaşım konusunda bilgi ve donanımını artırmak üzere "gençle çalışmak" konulu eğitimler yapılmıştır.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte gençlerin bilgiye erişimini sağlamak ve iyilik halini desteklemek üzere yine 81 ilde üniversite öğrencileri için içerisinde tanıtım ve bilgilendirme stantlarının, gezici kütüphanelerin ve çeşitli etkinliklerin de yer alacağı bir söyleşi programı düzenlenmesi planlanmıştır. Bu kapsamda söz konusu söyleşi programında üniversite gençlerine yönelik hizmetleri gençlere anlatmak üzere taşra teşkilatları ivedi olarak bilgilendirilmiş, il sağlık müdürlükleriyle irtibata geçirilmiştir.

Bu doğrultuda Üniversitemizin öğrencileri ile 26 Ekim 2022 tarihinde saat 13.30-17.00 arasında Ethem Erkoç konferans salonunda İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili sunumlarını yapmış, Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı: Gezici kütüphane veya kitap standı kurmuş, müzik dinletileri gerçekleştirilmiş, ildeki müze, tiyatro vb. kültürel etkinliklerle ilgili gençlere tanıtım desteği vermiş, Türkiye Belediyeler Birliği: İl ve ilçe belediyelerinin gençlere yönelik her türlü hizmetlerinin tanıtımını yapmış ve stantlarını kurmuştur.

Bu anlamlı etkinlik için tüm işbirlikçi kurumlarımıza teşekkür ederiz.



HIZLI ERİŞİM